Historikk

Kopervik videregående skole ble opprinnelig opprettet i 1972 som Karmøy gymnas.

Skolen leide lokaler i den gamle folkeskolen i Kopervik. Ved oppstarten 21. august 1972 hadde skolen 2 klasser, en reallinjeklasse og en engelsklinjeklasse med til sammen 48 elever. Alf Bergersen, som var inspektør ved Hetland gymnas i Stavanger, fikk stillingen som skolens første rektor. Allerede høsten 1972 vedtok fylkestinget at det skulle bygges nytt gymnasbygg på Eide.

I august 1974 var bygget ferdig. Det var dimensjonert for 15 gymnasklasser med 450 elever. I tillegg ble det gitt rom for oppretting av klasser i handels- og kontorfag.

Søkningen til skolen fortsatte å øke. Skoleåret 1987/88 hadde skolen 27 klasser med over 700 elever og 60 lærere. Da var det trangbodd i en bygning beregnet på 450 elever.

Høsten 1991 startet skolen idrettslinje med en klasse på hvert trinn. Mange elever fant ut at idrettslinja kunne være en nyttig utdanning for den som vil kombinere idrettsutdanning med studiekompetanse.

Neste store endring i undervisningstilbudet ved skolen skjedde i 2000. Da ble studieretning for formgivingsfag flyttet fra Åkrehamn til Kopervik. På det meste hadde skolen 3 klasser på hvert trinn.

Innføringen av Kunnskapsløftet i 2006 førte til nye endringer i strukturen.

Fra august 2012 til juni 2014, var elever her fra Helse- og oppvekstfag på Åkrehamn vgs. Dette pga renovering/oppussing av Åkrehamn.

Skoleåret 2017/2018 ble programområdet Medier og kommunikasjon flyttet fra Åkrehamn til oss på Kopervik vgs. Det er en klasse på hvert trinn.

Vi har nå utdanningsprogram for studiespesialiserende, idrettsfag, medier og kommunikasjon og påbygging til generell studiekompetanse. Vi har omlag 450 elever og 50 ansatte.